Loader
 

Ik fotografeer al veel langer en altijd met veel plezier (VerzinHet Fotografie). Op de vraag: “Wat fotografeer je dan?”, was mijn antwoord altijd “eigenlijk van alles”. Maar als ik vanuit mijn hart zou antwoorden, wat ik het liefst fotografeer? Dan zijn het baby’s, kinderen en de interactie in het gezin. Fotograferen in de studio vind ik uitdagend, en het allerliefst fotografeer ik op locatie.

 

…en dan is mijn ‘kindje’ geboren

Dat besef – was het begin van wat nu NewLife Photography is. Het fotograferen van jong (aanstaande) gezinnen. Onder andere geboortefotografiewelkom in de wereldlifestyle reportagenewborncake smash en kinder- en gezinsportretten. Met name van geboortefotografie wordt ik pas echt enthousiast.

Ik hou ervan om situaties in te moeten schatten. Wat er gaat gebeuren en hoe breng ik dit goed in beeld? Hoe maak ik een reportage in de (wisselende) omstandigheden die op dat moment aanwezig zijn. I love it!

Ik ben moeder van 2 kinderen. Ik weet dat kinderen krijgen (en de weg hiernaartoe) niet altijd even makkelijk gaat. Wat ik ook weet is dat het moment van geboorte vaak een emotionele achtbaan is. Het gaat allemaal zo ‘snel’ en je wordt geleefd. Misschien komt het juist doordat ik zelf niet in staat was om te fotograferen. Maar tijdens mijn laatste bevalling kwam ik ineens tot het besef, dat geboortefotografie wel eens een heel mooi geschenk kon zijn…

Dat ik zelf niet kon fotograferen, was best wel een beetje logisch. Ik lag met een torenhoge bloeddruk in het ziekenhuis. Onze dochter Iris zat met haar been tot haar lies in het gips (springen uit een schommel was toch niet zo’n goed idee). Man thuis met spoed de kinderkamer afmaken, naast zijn werk en het huishouden runnen. En dan ook nog een keizersnede waardoor het herstel langer ging duren… pffff.

Maar daar was hij dan onze zoon Jesse. Een beetje vroeg, maar gezond en wel. Gelukkig zijn er bij zowel Iris als Jesse veel foto’s gemaakt, die ik graag terugkijk. En ik begrijp best, dat mijn man wel wat anders aan zijn hoofd had dan alles te fotograferen. Maar toch mis ik momenten, die ik graag op de foto had willen hebben.

Daarom voor alle (aanstaande) ouders: “Jullie maken de herinneringen en laat mij ze fotograferen. Voor later, met oog voor beeld.”

Liefs Marian

PS. En een supergrote dankjewel voor mijn lieve man Erik en mijn kindjes Iris & Jesse. Jullie zijn mijn alles…