Over mij

Fotograferen maakt me blij…

Mijn naam is Marian Waanders-van der Kolk en ik ben in 1979 geboren in Enter. Ik ben de jongste in een gezin van 2 meiden en ben opgegroeid op de boerderij. Ondertussen ben ik alweer jaren woonachtig in het prachtige Markelo. Ik heb het geluk om moeder te mogen zijn in een jong gezin. Naast mijn man Erik bestaat ons gezin uit 2 kinderen, Iris (8) en Jesse (2) en ons hondje Bo.

 

Met de opleidingen Allround Fotograaf en docent Beeldende Kunst en Vormgeving op zak, werk ik regelmatig als freelance docent en coach bij de Fotovakschool in Apeldoorn en soms bij het Cibap in Zwolle. Met studenten in alle leeftijdscategorieën en niveaus werken aan fotografisch- en beeldend werk is zo inspirerend! Dit doe ik met plezier en houdt mij scherp op nieuwe trends en ontwikkelingen.

 

Voor mij is fotografie veel meer dan een passie, het is een lifestyle. Ik denk in beelden en zie overal mogelijkheden om het mooi in beeld te brengen. In 2011 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer onder de naam VerzinHet Fotografie. In 2016 heb ik hier NewLife Photography aan toegevoegd.

Oog voor beeld…

Met NewLife Photography richt ik me speciaal op jonge (aanstaande) gezinnen, omdat hier mijn hart ligt. Deze fase in het leven is zo bijzonder en gaat in een rap tempo aan ons voorbij. Ik wil iedereen de mogelijkheid geven om tastbare herinneringen te creëren voor de toekomst. Herinneringen die dierbaar zijn en worden, zeker naar mate we ouder worden. Bedenk eens, hoe mooi het is om oude fotoboeken van jezelf en dierbaren door te kijken en kinderfoto’s te vergelijken met foto’s van je eigen kinderen?

DuPho (Dutch Photographers)

Als fotograaf moet je je blijven ontwikkelen en laten inspireren. Om die reden heb ik me aangesloten bij de DuPho. DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. DuPho gelooft in de kracht en waarde van beeld, verbindt, inspireert, adviseert en vertegenwoordigt fotografen op juridisch, zakelijk en creatief gebied.

 

DuPho zet zich in voor de positieverbetering van professionele fotografen op het zakelijke, maatschappelijke en culturele vlak. Zij brengt hun werk en het vak nationaal en internationaal actief onder de aandacht. DuPho is een moderne organisatie: niet top down maar bottom-up georganiseerd. Samen met het landelijke bureau worden activiteiten, lezingen, workshops en borrels georganiseerd. Leden bepalen de agenda en vormen de belangrijkste bron van informatie en inspiratie. De kracht van DuPho zit in het collectief: jij steunt het collectief en het collectief steunt jou. (bron: www.dupho.nl)

 

Medisch Wetenschappelijk Fotograaf

Via Dupho heb ik de cursus medische fotografie gevolgd en sta ik in het Register Medisch Fotografie dat door DuPho een stevige een duidelijke verankering heeft bij ziekenhuizen, zorginstellingen en verzekeraars. Hiermee ben ik bevoegd om werkzaam te zijn in de medisch wetenschappelijke fotografie, forensische fotografie en/of bij ziekenhuizen en zorginstellingen. Een mooie aanvulling om geboortefotografie te kunnen uitvoeren.

En verder…

Zentangle – vliegvissen (zou ik weer eens mee moeten beginnen) – Stichting De Kaasfabriek MarkeloMaarkelsnieuws – ossehoornblazen – scanography  – schilderen – klussen – koken & bakken – fotograferen – bankhangen en tv kijken (heerlijk) – yoga – muziek (heel belangrijk) – lopen op blote voeten (zomer en winter) – VerzinHet Fotografie – tradities – lezen (e-readerfan) – tuinieren – wandelen – Fotostudio Markelo – Netflix – ketelkoken – bedrijfshulpverlener (BHV) – Infinitum Afscheidsfotograaf

Marian Waanders aan het werk
marian-waanders-van-der-kolk-markelo-marjan-noteboom-MVDK-20170410-7048
marian-waanders-newlife-photography