Loader
 

Zomerstop 2019

Proost! Op een fijne zomer. Ook wij gaan er eventjes tussenuit. Van 27 juli t/m 18 augustus houden wij onze zomerstop. Maar we laten jullie niet helemaal in de steek. Voor de zwoele zomeravonden hebben wij het recept van een van onze favoriete mocktail opgezocht om met jullie te delen. Geniet van de zomer en tot snel…

Trakteer jezelf op deze heerlijke mocktail, of nog beter: Laat het maken van aan je partner over…

VIRGIN GINGER MIMOSA

Voor 2 glazen:

  • Half glas vers sinaasappelsap gekoeld
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 glas ginger ale
  • 1 sinaasappel  in plakjes en suiker voor decoratie
  • Verse gember in plakjes gesneden
  • IJsblokjes

Gebruik een sinaasappel om de rand van het glas goed rondom vochtig te maken. Strooi wat suiker op een bordje of in een schaaltje (controleer van tevoren of het glas in zijn geheel in het schaaltje past). Vul de bodem met suiker en dip de vochtige glasrand in de suiker. Laat het glas even drogen voordat je de mocktail in het glas schenkt.

Doe het bruiswater, suiker, limoensap, muntblaadjes en de suiker in een mooi glas en kneus de muntblaadjes met een muddler of met de hand. Voeg de rum en de ijsblokjes toe en schud goed.

Neem een shaker, voeg het sinaasappelsap en ahornsiroop toe en meng goed. Voeg nu ijsblokjes toe en schud opnieuw goed. Hierna mag de ginger ale toegevoegd worden en roer je alles goed door elkaar. Vul twee lange glazen met de bereide niet-alcoholische gembermimosa. 5. Top met sinaasappelschijfje en gemberschijfjes als decoratie en serveer. Enjoy!